La nova biblioteca de Santa Cristina d’Aro té un pressupost de licitació d’1'78 MEUR

La nova biblioteca de Santa Cristina d’Aro té un pressupost de licitació d’1'78 MEUR
Santa Cristina d'Aro

Data: 21/03/2019

La nova biblioteca municipal Baldiri i Reixach de Santa Cristina d’Aro té un pressupost d’execució per contracte d’1.780.000 euros, segons el projecte bàsic aprovat definitivament per unanimitat del ple municipal. El projecte, redactat per l’empresa Feu i Godoy Arquitectes SLP, de Solsona, té en compte la proposta aprovada en un procés participatiu, com també les esmenes proposades pels mateixos ciutadans. La nova biblioteca, segons el projecte, serà un edifici diàfan d’uns 1.000 metres quadrats, amb zones de patis de més de 300 metres quadrats, que anirà prop del xamfrà entre els carrers Pere Geronès i Joan Casas i Arxer,  a la zona de la Teulera, a tocar el nucli antic.

La nova biblioteca substituirà l’actual, que es troba en un edifici antic que havia estat el primer ajuntament, a la part alta del nucli antic. A banda d’estar lluny del centre del municipi, té manca d’espais i greus problemes d’accessibilitat, segons s’esmenta en la memòria d’adjudicació de la nova biblioteca. El contracte per a la redacció de la nova biblioteca es va adjudicar el mes d’abril passat per la quantitat de 129.772,5 euros. A part del projecte bàsic, l’empresa també ha redactat ja el projecte executiu, el projecte immobiliari, l’estudi de seguretat i la direcció d’obres de la construcció de la nova biblioteca del municipi.

La construcció d’una nova biblioteca ha tingut tot un procés de participació ciutadana. L’any 2016, va ser la proposta més votada d’entre les peticions fetes en les assemblees de pressupostos participatius. A partir d’aquí, el govern va encarregar un avantprojecte a cinc empreses per decidir quin enfoc donaven al nou equipament municipal. Les cinc propostes, més la que ja hi havia de feia temps, van ser valorades per una comissió tècnica formada per responsables de biblioteques de la Diputació de Girona i de la Generalitat, com també de l’Institut Català d’Energia. “Teniem clar que volem un edifici sostenible energèticament”, ha recordat la regidora de Participació Ciutadana, Sònia Pujol. La comissió tècnica en va descartar 4 dels 6 estudis. Els dos restants varen ser votats per la ciutadania. I l’estudi guanyador va ser el que va presentar l’empresa Feu i Godoy Arquitectes. L’equip redactor del projecte està integrat pels arquitectes Anna Feu i Carles Godoy, l’enginyer d’instal·lacions Lluís Duart i l’arquitecte tècnic i enginyer Francesc Xairó.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia