El port de Palamós es situa com a segon de Catalunya en nombre d’escales

Palamós

Data: 05/04/2022

L'Azamara Pursuit ha fet escala, aquest diumenge al port de Palamós, amb uns 300 passatgers a bord. La fita marca l'inici de la temporada creuerística d'enguany, que preveu l'arribada de 66 embarcacions entre Palamós i Roses. En aquest sentit, es referma el lideratge turístic de la Costa Brava amb xifres de rècord.

No venien preparats per les baixes temperatures registrades, aquest cap de setmana, arreu del territori. Amb pantalons curts i jaqueta fina van baixar els primers turistes de l'Azamara Pursuit, el primer creuer a fer escala aquesta temporada al port de Palamós. A bord hi descansaven uns 300 passatgers, que restarien en el municipi durant 10 hores, abans de marxar cap a la localitat francesa de Toló.

Les expectatives, de fet, són optimistes amb "xifres de rècord". En concret, els ports de Palamós i Roses preveuen 66 escales i la presència d'uns 60.000 passatgers. Això, suposaria un increment del 32% respecte a l'última temporada viscuda amb normalitat, la del 2019.

Més enllà de les dades, cal remarcar el calendari. I és que el volum d'arribades s'aglutinaria entre els mesos d'abril a novembre, amb l'al·licient afegit de la desestacionalització.

L'impacte econòmic no es queda enrere. Segons un estudi de l'Associació Internacional de Línies de Creuers, en el territori s'injectarien uns 5,4 milions, amb una despesa mitjana per visitant de 90 euros.

Si les previsions per aquesta temporada es materialitzen, el port de Palamós passaria a ser el segon més important de Catalunya en nombre d'escales, només per darrere de Barcelona. Des de la Generalitat remarquen el caràcter transversal de les seves instal·lacions.

Enguany, Palamós també es posicionarà en el mapa gràcies a la celebració, per primera vegada a la història a la demarcació, de la Medcruise. Una Assemblea que es realitzarà del 24 al 27 de maig, i atraurà empreses internacionals dins la indústria creuerística.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia