Bars i restaurants tornen a apujar la persiana després de 38 dies

Terrasses pràcticament desertes a causa de les baixes temperatures, però afluència de clients a l'interior de bars i restaurants. Aquest dilluns el personal dedicat al servei de la restauració ha tornat a servir els primers cafès sobre unes taules que estaven exemptes de consumidors des del 16 d'octubre.

Aquest dilluns la totalitat del territori català ha entrat al primer tram del pla de desescalada impulsat per la Generalitat. Entre les mesures que han entrat en vigor, s'inclou l'obertura de bars i restaurants de sis del matí a dos quarts de deu de la nit.

En concret, els establiments no poden sobrepassar el 30% de l'aforament al seu interior, així com han d'estar ben ventilats. En aquest sentit, l'estampa habitual ha sigut de finestres i portes obertes.

Alguns dels clients que han estat prou valents, per desafiar les baixes temperatures i s'han instal•lat a les terrasses, han pogut comprovar que entre taules hi ha d'haver una distància mínima de 2 metres i un màxim de 4 persones per taula.

Tot i les restriccions, els primers clients repeteixen la mateixa consigna: "s'ha trobat molt a faltar". I és que amb el tancament del servei de la restauració, que ha durat un mes i mig, alguns d'ells han buscat alternatives davant la falta del cafè i l'entrepà a taula.

Els propietaris dels bars han valorat positivament la reacció de la gent davant la reobertura. Tanmateix, alguns d'ells no han aturat mai la seva activitat, ja que durant les restriccions van apostar pel take away.

Per contra, alguns establiments davant la limitació d'aforament han decidit per no apujar la persiana. D'altres estan ultimant els preparatius per tornar a engegar els fogons.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia