Petits productors de la Vall d'Aro s'uneixen per conformar una panera de Nadal km0

En una caixa, en una cistella, en una bossa reutilitzable o envoltat de plàstic. La peculiaritat de la panera de Nadal no recau en la presentació, sinó en el contingut. De fet, les novetats i les baixes dels seus productes regnen, a les portes de la festivitat, les converses entre els treballadors i treballadores.

A finals del segle XIX la panera nadalenca es va començar a popularitzar al país, però no ha estat fins fa un parell d'anys que la prevalença dels productes locals ha obert el debat. Aprofitant l'avinentesa, tres productors de la Vall d'Aro han ideat un lot amb visió de proximitat i en consonància amb el medi. En aquest sentit, configuren el projecte el Celler Vi(o)ritme, la Mel Vall del Ridaura i Can Joanals, que per primer cop s'embarquen en una aventura que busca dinamitzar els productes de la zona.

Sota una mateixa caixa s'hi desplega un vi negre amb aromes a fruites madures, una mel amb tocs a regalíssia, una melmelada de préssec, una altra de figues, i finalment un paté. Cada un dels productes ha estat seleccionat pensant en les trobades familiars d'aquestes dates.

La panera de productors de la Vall d'Aro es pot adquirir a Can Joanals, al Casino de Castell d'Aro i al mateix Celler de Vi(o)ritme. Aquest és el primer Nadal que veu la llum, encara que la idea és que estigui disponible tot l'any.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia