Begur aprova la modificació del Pla Parcial Urbanístic de la zona superior de puig Montcal

Begur

Data: 16/11/2022

L'Ajuntament de Begur ha aprovat de manera definitiva la segona modificació del Pla Parcial urbanístic del Sector S-21 Montcal 2. El projecte, que preveu edificar fins a 9 immobles a la zona, no ha esquivat la polèmica. De fet, entitats ecologistes com SOS Costa Brava, ja han anunciat, que si finalment entra el vigor, recorreran als tribunals.

Amb el vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme, el plenari de l'Ajuntament de Begur ha aprovat la modificació del Pla Parcial del sector S-21 de Montcal 2. Les al·legacions presentades per entitats ecologistes com SOS Costa Brava han estat desestimades, i des del consistori s'emparen en el document vinculant emès pel departament de la Generalitat.

De fet, el Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí finalment va incloure una directriu específica per la zona més elevada del puig Montcal. En concret, el text apunta que l'indret "resti lliure d'edificacions, ampliant els espais verds, o es mantingui part de l'edificació si l'impacte paisatgístic ha de ser menor". En aquest punt, els ecologistes es mostren "indignats", ja que consideren que "el projecte actual destrossaria la duna amb pineda".

L'any passat la Comissió d'Urbanisme va tombar el projecte presentat. Amb la modificació de rebaixar la cota topogràfica, ara, s'ha donat llum verda i el consistori persevera que estan actuant segons les directrius vinculants. De fet, aquest estiu l'Ajuntament va sol·licitar un segon informe al Departament d'Acció Climàtica amb l'obtenció del mateix resultat favorable.

Les al·legacions presentades per entitats ecologistes, com SOS Costa Brava, han estat desestimades. Si el procediment tira endavant, els seus membres ja han anunciat que l'impugnaran als tribunals, perquè estan convençuts de l'afectació a un espai natural protegit.

La modificació del Pla Parcial fou aprovada pel plenari per 9 vots favorables i 2 abstencions. Foren els regidors del grup de Més Begur i Esclanyà, que es van desmarcar de la posició del govern, i van al·legar que "no volen comprometre les finances de l'Ajuntament".

Segons el consistori, la Comissió Territorial d'Urbanisme va emetre l'informe favorable, "seguint les directrius del pla director (PDU), el planejament urbanístic municipal vigent, a més, del pla territorial parcial de les comarques gironines del 2010".

SOS Costa Brava, per la seva banda, ja va interposar a la primera llicència d'obres un contenciós, encara sense sentència. Asseguren que el projecte trinxa un espai inclòs en la Xarxa Natura 2.000 i el PEIN, i fan seves les paraules de l'informe pericial emès aquest setembre pel Consell de Protecció de la Natura, que reconeix el sector de Montcal com a sòl protegit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia