Palafrugell començarà a instal·lar boies ecològiques

Palafrugell

Data: 14/03/2023

El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat està pressionant a l'Ajuntament de Palafrugell perquè s'instal·lin només boies ecològiques a les platges del municipi. El consistori ha explicat que ha de ser un procés gradual i està demanant que es pugui continuar instal·lant les boies de formigó i que començarà a posar-ne d'ecològiques en una part i anar-ho ampliant en els pròxims anys.

L'Ajuntament de Palafrugell està tenint problemes per aconseguir el permís per poder instal·lar boies marítimes de formigó aquest estiu a les platges del municipi, ja que el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat vol que s'instal·lin només boies ecològiques. El consistori ha explicat que els operadors no tenen temps d'adaptar-se a aquesta nova normativa per a aquest estiu i que requereix un procés gradual.

Actualment, s'utilitzen blocs de formigó per ancorar les boies. La nova proposta de l'Ajuntament és demanar a la Generalitat que els permeti mantenir el formigó a tot arreu menys a algun sector en concret i anar-ho ampliant en els pròxims anys.

L'objectiu de la instal·lació de boies ecològiques és poder preservar el medi ambient i en especial la posidònia, una planta aquàtica endèmica de la Mediterrània en perill d'extinció i que contribueix a l'oxigenació de l'aigua i a la conservació de l'ecosistema marí.


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia