Palamós tanca una temporada de creuers històrica amb 46.000 passatgers i 46 escales

Palamós

Data: 09/11/2018

El port de Palamós ha tancat aquest divendres una temporada de creuers històrica amb 46 escales i 46.000 passatgers, registrant per segona temporada consecutiva nous rècords en escales i  passatgers. Les escales han incrementat un 9% respecte la temporada passada i un 7% més de passatgers.

Entre els ports de Palamós i Roses, es tanca una temporada de creuers 2018 de rècord amb 54 escales, més de 51.000 passatgers i un impacte econòmic que frega els 4 milions d'euros. 

L’Star Breeze ha estat l'encarregat de posar el punt i final a la campanya amb 200 passatgers a bord, majoritàriament nord-americans i també canadencs. El vaixell ha arribat de Marsella en una escala de de 10 hores i seguirà rumb a Barcelona. 


La temporada en xifres 
 
La temporada de creuers 2018 es va iniciar el 4 de març i ha finalitzat el 9 de novembre. Els mesos amb major afluència de passatgers han estat octubre amb 9.208 passatgers, seguit del mes de maig amb 7.859 passatgers. Destaca l’afluència de turistes de creuer en temporada baixa.
 
Aquest any han visitat Palamós un total de 15 línies de creuer i d'aquestes companyies, un 53% han estat de luxe i un 43% de categoria estàndard.
 
Pel que fa a les nacionalitats dels turistes, un 69%han estat britànics, un 13% nord-americans, un 5% alemanys, un 3% irlandesos, un 2% australians, un 1% belgues,  un 1% canadencs, i un 6% d'altres nacionalitats. D'entre aquestes dades, destaca l’augment del turisme britànic en un 19% respecte a l’any passat per l’aposta de la companyia Marella Cruises, que ha visitat Palamós amb 17 escales de creuer.

Les excursions més sol·licitades pels turistes de creuer han estat Tossa de Mar i Lloret de Mar; Pals, Peratallada i Púbol; Girona; Figueres i Museu Dalí; Platja d’Aro; i Empúries i Begur, entre d’altres.
 
Palamós ha rebut cinc escales inaugurals amb els creuers: Aidacara, Marella Dream, Marella Explorer, Seabourn Ovation i Viking Star.
 
Pel que fa a companyies destaca l’estrena de la companyia nord-americana Viking Cruises i el retorn de la naviliera Pullmantur. 
  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia