Els ports de Palamós i Roses preveuen la xifra rècord de 60.000 creueristes

Palamós

Data: 29/03/2019

INTERVÉ: Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat / Joan Pere Gómez, gerent de Ports de la Generalitat

El port de Palamós està a punt d'obrir una nova temporada rècord de creuers. Es mantindran les mateixes escales que l'any passat, 46, però augmentarà el nombre de passatgers, se n'esperen 54 mil.

Els ports de Palamós i Roses associats com a Costa Brava Cruise Ports rebran al llarg de la temporada 54 escales de creuers i un total de 60 mil passatgers. Aquesta serà la tercera temporada consecutiva en creixement de turistes als dos ports i per primera vegada se superaran els 4 milions d'euros d'impacte econòmic al territori.

Durant la presentació de la temporada de cruers al port palamosí s'ha explicat que aquest any visitaran els dos ports de la Costa Brava 10 línies de creuers de les quals el 70% són de luxe. Els vaixells amb més passatge però són els de categoria estàndard que portaran el 87% dels turistes per mar a la Costa Brava.

Pel que fa a la procedència dels creueristes, la majoria, el 77% seran britànics, un 11% nordamericans, un 3% alemanys i un 7% de diferents indrets.

La companyia naviliera Marella, l'antiga Thomson que va ser la primera que va apostar per Palamós, suma més del 54% de les escales de la temporada amb els diferents vaixells que té.

El 70% dels creueristes que arriben a Palamós s'hi queden almenys mig dia i gasten de mitjana 62 euros al territori. La meitat de la tripulació també baixa a port i se sol gastar uns 23 euros de mitjana. Els turistes que decideixen conéixer el territori marxant d'excursió la majoria aposta pels pobles medievals de l'entorn, Tossa de Mar i la ciutat de Girona.

La temporada de creuers comença el proper 8 d'abril a Palamós amb l'arribada del Marella Explorer 2 que s'estrena a la Costa Brava. Fins el 28 d'octubre hi haurà 46 escales essent els mesos de maig, setembre i agost els que tindran més arribades de creuers.

La marca Costa Brava Cruise Ports ha rebut la categoria de 'port gran' per part de l'Associació de Ports de Creuer de la Mediterrània, la MedCruise. Aquesta categoria l'assoleixen ports que superen els 50 mil passatgers. L'any que ve Catalunya acollirà l'assemblea de la MedCruise.
Notícies relacionades:

El port de Palamós igualarà el 2019 les 46 escales de rècord de l'any passat

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia