Els ports de la Costa Brava assoliran un nou rècord històric

Palamós

Data: 23/02/2018

Aquest 2018 els ports de la Costa Brava registraran rècord absolut de passatgers i escales de creuers. Hi ha previstes 62 escales que han de portar fins als ports de Palamós i Roses un total de 57 mil passatgers. L'any passat fa es va assolir un rècord històric que si les previsions es compleixen se superarà enguany amb un 17% més d'escales i un 11% més de passatgers.

El 1999 s'entregava al port de Palamós la primera metopa al primer creuer que feia escala a la Costa Brava. En menys de dues dècades s'ha passat de 800 passatgers que van arribar el 1999 al port palamosí als 45 mil d'aquest 2017 i que en seran més de 47 mil aquest any amb 49 escales. El creuer Saga Sapphire serà el que estrenarà la temporada a Palamós el proper diumenge 4 de març. Aquest any 6 nous vaixells arribaran per primera vegada al port palamosí, entre ells els de la companyia Viking que s'estrena a la Costa Brava.

Les dades confirmen el creixement sostingut que viuen els ports de Palamós i Roses amb l'arribada de creuers. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat confirmen que l'aposta actual és més per la qualitat que per la quantitat ja que aquestes destinacions tampoc poden assumir un creixement gaire superior. També es treballarà en els propers mesos per potenciar l'arribada de grans eslores més enllà dels creuers turístics.

L'impacte econòmic directe de l'activitat de creuers a la Costa Brava és de 3 milions 800 mil euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia