La Generalitat dóna llum verda a la proposta de modificació de la bocana del Port d'Aro

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Ambient de la Generalitat ha donat llum verda a la proposta de modificació del polèmic projecte de la bocana del Port d'Aro. Finalment, l'organisme s'ha pronunciat favorablement respecte a la primera alternativa de projecte portuari que van presentar el Port d'Aro per rebatre el projecte inicial que comptava amb unes dimensions desmesurades i havia provocat un gran rebuig social tant pels socis del club com pels ciutadans de Platja d'Aro i els ecologistes. El projecte inicial preveia construir un dic de 270 metres de longitud, uns 70 metres més llarg del que actualment disposen.

L'estudi d'impacte ambiental presentat el març de l'any passat ha acabat enterrant finalment el projecte inicial que presentava un elevat impacte paisatgístic, un fet que va acabar provocant discrepàncies internes entre l'anterior junta i part dels socis del Club i que va acabar amb unes eleccions que van acabar guanyant el sector més crític.

La nova junta, liderada per Vicenç Arqués s'ha mostrat molt satisfeta amb la decisió que ha escollit la Generalitat. Asseguren que és la més respectuosa amb el medi ambient i que permetrà aconseguir un port socialment i ambientalment integrador.

L'alternativa proposada, tot i ser la més viable ambientalment i econòmicament, de fet, no permetrà assolir alguns dels objectius fixats en el projecte inicial com ara el foment de la nàutica esportiva i a més, s'haurà d'eliminar part dels amarratges actuals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia