Estudien el consumidor de la gamba de Palamós

Palamós

Data: 19/11/2018

INTERVÉ: Cristina Manyas, gerent de la confraria de pescadors de Palamós

Persones d'edat avançada, amb mitjans econòmics alts i que compren als mercats de productes frescos. Aquest és el perfil dels consumidors de gamba de Palamós que coneixen el que estan comprant i que es refien del seu peixater com a persona de confiança que els dóna garanties que aquelles gambes són pescades a Palamós.

La confraria de pescadors de Palamós volia conèixer el perfil del consumidor de la seva gamba i saber quin grau d'incidència en el mercat hi té la marca de garantia. Per això van encarregar un estudi a una empresa que ha fet unes 200 entrevistes a clients de mercats i supermercats de Palamós però també de Barcelona i a una dotzena d'empreses entre minoristes i restauradors.

Els resultats de l'estudi conclouen que el 90% dels enquestats coneixen la gamba de Palamós i en parlen espontàniament. El client dels mercats és millor client que el dels supermercats. En el cas de Palamós aquest client compra gamba de Palamós almenys un parell de vegades al mes i el de Barcelona ho fa només per ocasions especials. El que frena al client a comprar més gamba és el preu.

Amb aquest estudi es vol millorar la satisfacció del client que compra gamba de Palamós i el negoci del que la ven, per això un dels reptes és millorar en el marqueting i fer visible la marca de garantia gamba de Palamós.

Una de les amanaces que veuen és que el client potencial de gamba de Palamós ja té una edat avançada i qualitativament les generacions que van al darrere en són pitjors clients.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia