Territori eixamplarà el pont de Verges davant les queixes dels pagesos

Verges

Data: 12/04/2023

El Departament de Territori eixamplarà el pont del riu Ter que connecta el poble de Verges i Ultramort, davant les queixes dels pagesos que no poden circular amb els tractors amb normalitat. Mentrestant, com a mesura transitòria s'instal·larà un sistema intel·ligent de semàfors per regular el pas dels vehicles de grans dimensions i garantir la seguretat viària.

El Departament de Territori eixamplarà el pont del riu Ter que comunica Verges i Ultramort, davant les constants queixes dels pagesos. El motiu és que després de les obres de reforma, es va reduir la zona asfaltada per tal d'incorporar un vial per a bicicletes i vianants, fet que ara no hi puguin circular dos tractors alhora, ja que es veuen obligats a envair el carril contrari.

L'Ajuntament de Verges va posar-se en contacte amb els pagesos i agricultors de la zona i va traslladar les seves queixes al Departament de Territori, el qual ara ha rectificat i ha impulsat la redacció del projecte per eixamplar el pont i facilitar «la circulació de maquinària agrícola amb seguretat i comoditat».

Com a mesura a curt termini, mentre es resol aquesta problemàtica, el Departament de Territori licitarà aquesta primavera els treballs per instal·lar un sistema de gestió intel·ligent del trànsit que permetrà diferenciar els vehicles segons la seva amplada. Tindrà un cost al voltant dels 200 000 euros i es preveu que entri en funcionament aquesta tardor.

El consistori ha celebrat aquesta decisió del Departament de Territori, però a la vergada lamenta que no se'ls hagués escoltat de bon principi, quan van proposar fer un pont totalment nou que anés de la mota de Foixà fins a la mota de Verges.

La inversió estimada per a l'obra és de 3 milions d'euros, que cal sumar als 4 milions d'euros que va costar aproximadament la primera fase de rehabilitació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia