L'ACA i el DARP es comprometen a estudiar solucions pel Daró a curt i llarg termini

Intervé: Jaume Fontdevila, Alcalde de Gualta

El Govern i els Ajuntaments de la Conca del Daró han acordat encarregar dos estudis per determinar quines mesures es necessiten a curt i a llarg termini per minimitzar el risc de col·lapse del Daró.

Representants dels Ajuntaments de Gualta, Fontanilles, Serra de Daró, del Departament d'Agricultura, l'Agència Catalana de l'Aigua i el Parc Natural del Montgrí  s'han reunit a Gualta per analitzar les conseqüències dels aiguats del passat mes de novembre i intentar trobar solucions als dèficits estructurals del Riu Daró i els recs i canals del seu sistema que els van agreujar.

A curt termini el Departament d'Agricultura s'ha compromès a redactar un informe sobre com ha de ser i quina freqüència ha de tenir el manteniment de la llera del riu i els recs i canals que en depenen.  

A llarg termini les administracions són conscients que s'hauran d'abordar obres importants d'arranjament de canals. Una de les més importants és augmentar la capacitat de la llera del Daró, que va col·lapsar a La Bisbal i Serra de Daró. L'ACA s'ha compromès a estudiar quines obres són necessàries, quin cost tindrien i quin termini és necessari per fer-ho.

Aquesta taula de treball ve de la reunió que van mantenir els alcaldes de la Conca del Daró amb la Consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, el 27 de novembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia