Augmenta un 30,7% el nombre d'inscrits al Club de la Feina de Torroella durant el 2020

INTERVÉ: Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí.

Unes 1.144 persones es van adherir al Club de la Feina de Torroella de Montgrí durant l'any passat. Així doncs, el servei d'assessorament i orientació laboral, per als ciutadans i ciutadanes que busquen feina o volen millorar-la, va experimentar un increment del 30,7% dels inscrits respecte al 2019. La raó principal d'aquest augment recau en els efectes socials i econòmics provocats per la pandèmia de la Covid.

Dotze anys en funcionament
El servei està impulsat pel Consell Comarcal i hi col·laboren estretament diversos municipis de la comarca. A Torroella de Montgrí funciona a ple rendiment des del 2009, dotze anys d'activitat dedicada a la inserció laboral dels aturats, especialment dels col·lectius amb més dificultats d'aconseguir-la.

El 52% de les inscrites són dones
Si es desglossen les dades, es comprova com el genere femení ha estat més perjudicat laboralment durant l'any passat. En concret, representa el 52% de les inscrites, respecte al 48% masculí.

La mitjana edat amb major presència
Pel que fa a la franja d'edat, la distribució és força equitativa. Les persones entre 30 i 45 anys són el 36%, els majors de 45 representen el 34,5% i els joves entre 16 i 29 formen part del 29,5%.

Un 15% amb estudis univesitaris
Sobre la formació, destaca que un 15% dels inscrits tingui estudis universitaris i un 55% el batxillerat. Les persones amb feina que buscaven un canvi o millorar en les seves respectives tasques representen el 14%.

L'any passat es van proporcionar 102 llocs de feina
Les posicions més sol·licitades pels usuaris són l'atenció al client, l'hostaleria i la neteja, sent aquests dos últims els serveis més oferits per les empreses.
Així, durant l'any 2020 s'han gestionat 90 ofertes de feina que han proporcionat 102 llocs de treball. Durant el confinament del març, la maquinària no es va aturar. I és que el servei va oferir intermediació laboral en els sectors considerats essencials, així com va resoldre dubtes en els tràmits relacionats amb l'Oficina de Treball, SEPE i ERTO.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia