La veda de pesca del peix blau enguany torna a ser de dos mesos

Les teranyines amb base als ports de la Costa Brava estan fent la seva aturada biològica anual des d'aquest dijous 10 de novembre. Com a novetat, aquest any pararan dos mesos. És la primera vegada que paren més d'un mes en els darrers anys.

Als ports pesquers de la Costa Brava, a Roses, l'Escala, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes, hi ha un total de setze embarcacions de pesca d'encerclament. Totes elles, des del passat dimecres, es troben amarrades, en haver començat la veda de pesca del peix blau. Una veda que enguany torna a ser de dos mesos -com es feia antigament- a diferència dels darrers anys, quan havia estat d'un mes.

Aquesta aturada biològica es realitza cada any amb l'objectiu de protegir els caladors de peix blau per garantir la sostenibilitat dels recursos pesquers, com són l'anxova i la sardina. El fet que s'allargui la veda donarà més temps a les espècies per créixer i podran pescar exemplars de talles més grans amb un millor preu de mercat.

La flota d'encerclament de la Costa Brava tornarà a posar els motors en marxa per sortir a pescar el dia 10 de gener del 2023, després de seixanta dies d'aturada. Mentre estiguin aturats, els pescadors rebran ajudes europees.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia