Ports invertirà quasi 7 milions d'euros al Baix Empordà fins el 2022

Ports de la Generalitat invertirà quasi 7 milions d'euros en quatre anys en diverses obres d'urbanització, arranjament de carrers, millora d'equipaments i actualització de subministraments bàsics a tres ports del Baix Empordà.

Es tracta d'una part d'un paquet de 30 milions d'euros destinats a modernitzar les infraestructures portuàries d'arreu del país, adaptar-les al canvi climàtic i a les necessitats del mercat per millorar la seva competitivitat.  La Generalitat, a més, estima que aquest pla facilitarà inversions privades per valor de 76 milions d'euros.

Infraestructures perquè Palamós sigui frongera exterior de la UE

És la inversió més gran que preveu la Generalitat a la comarca. 4.595.000 euros dels quals 245.000 van destinats a equipaments necessaris per convertir Palamós en frontera exterior de la UE. Una històrica demanda del teixit empresarial i polític de les Comarques Gironines però que és ignorada per l'Estat que ja ha dit que no té cap interés en concedir el Punt Schengen.

També hi ha 200.000 euros en millora de subministraments i seguretat i 3 milions i mig per actualitzar els talussos, dics i blocs de formigó.

Urbanització del Passeig Marítim de l'Estartit

Són 1.840.000 euros, la majoria dels quals van destinats a acabar la reurbanització del Passeig Marítim. 20.000 euros serviran per reforçar la senyalització en seguretat i 20.000 més per la infraestructura de gestió de residus i aigües brutes.

Urbanització del carrer Colom de Sant Feliu de Guíxols

A la ciutat ganxona l'obra més destacada és la urbanització del carrer Colom amb 85.000 euros. Es tracta d'una ambició municipal per convertir aquest vial en una extensió del Passeig Marítim. De fet, va ser una de les primeres demandes que el consistori va fer als nous gestors de Ports nomenats després de les eleccions autonòmiques del 21D.200.000 euros més aniran a parar a l'adequació dels talussos, 40.000 a millores en senyalització i gestió de residus i 150.000 a l'adequació de la llotja i trasllat de les casetes dels Pescadors.

Reactivació de la Llei de Ports

En paral·lel a aquest pla d'inversions quadrianual la Generalitat ha reactivat la tramitació de la Llei de Ports, que va quedar interrompuda amb la suspensió de l'Autonomia per l'article 155. El Govern calcula que estarà aprovada en 12 mesos. Aquesta llei fixarà una nova organització administrativa portuària, on el Departament s’encarregarà de l’ordenació i la planificació i l’empresa pública Ports de la Generalitat gestionarà, directament o indirectament, tots els ports del sistema portuari català.

Ports de la Generalitat es finança amb els recursos propis que genera l'ens. L'activitat portuària va significar l'any passat un impacte dde 1.164 milions d'euros i uns 10.000 llocs de treball directes i indirectes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia