Fi a la polèmica de les boies de Calella, que segueixen amb els mateixos operadors

Palafrugell

Data: 04/06/2018

Intervé: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

Calella de Palafrugell posa fi, per ara, a la polèmica amb els camps de boies de fondeig. L'Ajuntament palafrugellenc considera que la Unió Temporal d'Empreses balear que havia guanyat el concurs per la concessió no arriba als requisits demanats al plec de condicions. Els operadors, per tant, seguiran sent els mateixos dels darrers anys: el Club Vela Calella i un particular, en el cas de la platja del Canadell. 

Tant els serveis jurídics de l'Ajuntament com un informe extern feien palès que la proposta de la UTE Aubamar, malgrat haver quedat classificada en primera posició, no era solvent tècnicament. El principal argument és que una de les empreses que la conformen no tenia experiència prèvia en aquesta activitat, mentre que Club Vela i particular podien complir-ho. El consistori assegura que en cap cas s'ha pres la decisió final per motius de proximitat .

La polèmica va començar quan l'Agència Catalana de la Competència va obrir un expedient sancionador a l'Ajuntament per una pròrroga a la concessió que consideraven irregular. El concurs es va dissoldre i es va convocar de nou, amb la UTE Aubamar com a guanyadora. El procés d'al·legacions i la resolució final han fet que les boies s'hagin començat a posar amb una demora d'uns deu dies respecte els altres anys, però es calcula que a finals de la setmana que ve ja hi haurà totes les boies instal·lades.

En total hi ha 192 boies a la platja del Canadell i 213 a la zona de les platges del Port Bo, d'en Calau i del Port Pelegrí

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia