El port de Palamós augmenta un 32% el volum de mercaderies respecte abans de la pandèmia

Palamós

Data: 26/01/2022

Els 382,5 metres de longitud amb un calat de 12 metres atorguen al port de Palamós la capacitat d'acollir vaixells de gran calat i tonatge. Un tret característic propi d'una de les badies més profundes de la Mediterrània.

La progressiva recuperació de la normalitat va propiciar que el port de Palamós, segons dades de la Generalitat, mogués 188.691 tones de mercaderies l'any passat. Una xifra que suposa un increment del 32% respecte al 2019. Si ho comparem amb el primer any de pandèmia, el 2020 el creixement encara és més notori amb un 62%.

Per volum de mercaderies, el 2021 es mostra capdavantera la barita amb un 38% del total. Aquest mineral, que feia gairebé una dècada que no es registrava, s'usa principalment per a la fabricació de pintures i s'importa de països com el Magrib o la Xina. El segueix de molt a prop, amb un 33% del total de les mercaderies, la pasta de paper. Un producte, també importat de països com Amèrica i Europa, amb el qual s'elaboren mocadors o bolquers.

Amb menor mesura, però encara amb un pes important del 13%, arriben a Palamós els productes siderúrgics. El 2021, en concret, s'ha incorporat el nou tràfic de rotllos d'acer, emprats especialment per fer malles que eviten esllavissades.

Tanquen la llista de mercaderies, la biomassa forestal amb un 9% i les llavors de colza amb un 7%. Ambdós productes són d'exportació cap a altres països de la Unió Europea. Els utilitzen per obtenir energia verda i biocombustible.

En aquest sentit, encara primen amb un 84% els productes importats, respecte al 16% destinats al mercat exportador.

No obstant això, el port de Palamós ha tornat a acollir un any després vaixells d'activitat turística. Han estat 7 creuers, que han arribat durant la tardor, encara que enguany es preveuen millorar les xifres. Això sí, amb el permís de la pandèmia ho permet.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia