Torroella i l'Estartit trigaran dies a recuperar-se del sabotatge a les telecomunicacions

Torroella de Montgrí i l'Estartit comencen a recuperar-se del sabotatge a una de les torres de telecomunicacions. Malgrat que el servei ja s'ha restablert, creuen que falten setmanes per tornar a la normalitat. La policia està intentant localitzar als autors i descarten que hi hagi hagut robatoris a les instal·lacions.

Ja s'han restablert les comunicacions a Torroella de Montgrí i l'Estartit. Després del sabotatge del passat diumenge que va afectar la telefonia, ràdio i televisió, des de dimecres a la tarda ja han començat a recuperar la normalitat, engegant la xarxa de 5g i la xarxa municipal. Tot i això, des de l'Ajuntament comenten que la reparació final trigarà unes setmanes a arribar.

Els autors van tallar els cables el centre emissor de Rocamaura on van inutilitzar les dues torres. També van fer el mateix a l'antena que hi ha just davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

El sabotatge s'ha produït just durant el pont del 15 d'agost, quan el municipi passa dels 12.000 als 60.000 habitants. Aquesta acció no només ha afectat el municipi, sinó que alguns pobles veïns també han notat les conseqüències.

Per la ciutadania, això s'ha traduït en el fet que ha perdut la connexió i la cobertura mòbil. Qui més s'ha vist afectat han estat els diferents establiments i comerços. La manca de connexió ha fet que, entre altres coses, no hagin pogut rebre pagaments amb targeta.
Ara, si la policia localitza als autors, Colomí ha dit que el consistori estudia presentar-se com a acusació particular.

A falta de saber el motiu d'aquesta acció, el que sí que han confirmat és que no hi ha hagut cap robatori a les instal·lacions. Aquests han estat el tercer i quart sabotatge a la província de Girona  en pocs dies, després dels de la Garrotxa i l'Alt Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia