Palamós obtindrà 1,3 milions d’euros per a la rehabilitació d'habitatges

Palamós obtindrà 1,3 milions d’euros per a la rehabilitació d'habitatges
Palamós

Data: 19/09/2022

Palamós obtindrà una subvenció d'1.357.800 euros, que concedeix l'Agència de l'Habitatge de Catalunya mitjançant els fons europeus Next Generation, per a la rehabilitació d'habitatges al municipi. Aquests ajuts permetran rehabilitar i millorar diversos habitatges del municipi, concretament els de la Cooperativa "San Martín", situats a l'avinguda de Catalunya i al barri de Mas Guàrdies. A més de la subvenció, l'Ajuntament de Palamós aportarà un mínim de 500 € per habitatge.

Per a acollir-se a la subvenció, els propietaris d’aquests edificis podran sol·licitar-la directament a la Generalitat. Per a fer-ho, l’Ajuntament de Palamós impulsarà la creació de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació, per a la realització de tasques de suport i acompanyament vinculades a la gestió dels tràmits per als sol·licitants a aquestes ajudes.

La proposta presentada des de l’Ajuntament de Palamós per a la rehabilitació d’aquestes vivendes consisteix en realitzar tasques d’aïllament tèrmic (tipus SATE) a tots els habitatges, així com la instal·lació d’ascensors en alguns dels edificis seleccionats. Amb les actuacions de rehabilitació i millora es preveu una reducció del consum d’energia, entre un 45 i 60% en els habitatges, amb el corresponent estalvi per a les famílies i la reducció d’emissions de C02 a l’atmosfera.

Durant aquest mes de setembre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya convocarà a tots els ajuntaments que han rebut aquesta subvenció per a concretar la metodologia d’atorgament dels ajuts. Posteriorment, l’Ajuntament de Palamós i el Consell Comarcal del Baix Empordà es reuniran amb els representants dels 13 edificis seleccionats del municipi per a explicar detalladament el funcionament d’aquestes ajudes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia