L'Ajuntament de Palafrugell gestionarà l'espai El Mercantil per a usos culturals

L'any 2009 es va fer l'última actuació en aquest espai, una rehabilitació estructural de l'edifici amb els diners provinents del Fons de l'Estat, una partida de 500.000 euros. En aquell moment feia molts anys que el centre estava sense activitat i sent inaccessible a la gent.

La dissolució del Consorci Fraternal-Mercantil que s'ha materialitzat des de l'Ajuntament de Palafrugell servirà per posar a disposició del futur govern municipal l'espai del Mercantil, situat entre el Centre Fraternal i el Teatre Municipal de Palafrugell. La intenció d'aquesta dissolució, és proporcionar al municipi un espai que sigui gestionat des de l'Àrea de cultura.

En els darrers anys, el Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil, que era una entitat pública amb personalitat jurídica pròpia, estava integrada voluntàriament per l'Ajuntament de Palafrugell i per l'Associació Societat Cultural i Recreativa Centre Fraternal. Entre les seves funcions hi havia la de completar la rehabilitació dels edificis del Centre Fraternal i del Centre Mercantil i executar la gestió conjunta d'aquests espais. I ara, després d'uns anys, s'ha considerat més oportú tancar una etapa de gestió per tal, d'una banda, impulsar culturalment el Mercantil i de l'altra dignificar i reformar el teatre del Centre Fraternal.

L'any 2009 es va fer l'última actuació en aquest espai, una rehabilitació estructural de l'edifici amb els diners provinents del Fons de l'Estat, una partida de 500.000 euros. En aquell moment feia molts anys que el centre estava sense activitat i sent inaccessible a la gent. Ara queda a l'espera veure l'ús que en farà el nou govern d'El Mercantil. Un espai que era conegut a Palafrugell com el casino dels senyors, especialment fins a la Primera Guerra Mundial quan la crisi econòmica va afectar Palafrugell i la seva indústria surera, i es va obligar a obrir el centre a les classes mitjanes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia