Dies intensos a les papereries abans de l'inici del curs escolar

INTERVÉ: Jordi Matas, propietari de la llibreria Elies de l'Estartit.

Degoteig constant de clients a les papereries d'arreu del territori català, per tal de proveir als alumnes del nou material escolar.
Els bolígrafs i les llibretes tradicionals són les més demandades, encara que les estanteries estan presidides per una gran varietat de colors, estampats i dimensions.

El dia 13 de setembre és la data marcada al calendari per obrir les portes dels 89 centres educatius del Baix Empordà. L'inici d'un nou curs  comporta novetats en les assignatures, i sovint es fa palès la necessitat de renovar estotjos repintats o material fins ara mai utilitzat.

A menys de dues setmanes pel retorn a les aules són les papereries que registren una major quantitat de feina. Alguns volen ser previsors per poder triar i remenar abans no s'esgotin els productes, i d'altres prefereixen posposar la compra fins als últims dies.

La llibreria Elies de l'Estartit compta amb la visita dels clients locals, encara que situar-se en un nucli eminentment turístic comporta l'entrada de molts visitants que el cap de setmana aprofiten per ajudar al petit comerç.

En Jordi és la tercera generació de llibreters, d'un establiment que va arrencar l'any 1958 de la mà d'en Lluís i la Manolita, els seus avis. Si bé als inicis el plat fort eren els diaris, actualment s'han hagut de diversificar i més enllà de la premsa i el material escolar també venen joguets i articles de platja. Tot per sobreviure a les noves demandes i al cicle estacional del turisme.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia