Invertiran 352.000 euros en la millora del paviment i els serveis al nucli històric d’Ullà

Invertiran 352.000 euros en la millora del paviment i els serveis al nucli històric d’Ullà
Ullà

Data: 18/06/2018

L'Ajuntament d'Ullà va aprovar la primera fase del projecte de pavimentació i soterrament de serveis al nucli històric, en una inversió dins del Pla de Barris i pressupostada amb 352.000 euros.

El projecte, que es dividirà en tres lots "per optimitzar la seva execució i reduir el temps d’afectació als veïns, preveu canviar la pavimentació existent i millorar i soterrar diversos serveis públics". L'Alcalde Josep López, preveu que les obres comencin al setembre "perquè estiguin abans de les festes de Nadal”  i va avançar que la segona fase es preveu executar l’any vinent, per enllestir tot el nucli, que es farà amb els diners retornats de la primera fase, com també de les obres de la Roqueta, que serà d’un 75% global.

Tres lots

El primer lot, que afecta els carrers Major i de la Volta i les places de Catalunya i Espanya, té un preu de sortida de 116.941,62 euros. El segon lot, que afecta l’entorn de l’església parroquial, puja a 128.592,86 euros. I el tercer, que afecta especialment els carrers Muntanya i Sant Andreu, ascendeix a 107.794,64 euros.

La millora, que afecta uns 3.500m², consistirà en eliminar l’actual pavimentació d’aglomerat asfàltic. En el seu lloc es col·locarà, a la part central dels vials, un desguàs central de superfície per les aigües plujanes, com també llambordes a les voreres, que estaran a nivell de calçada, ja que els vials són molt irregulars, entre 3 i 6 metres d’amplada.

La resta del vial es farà amb formigó colorejat, si bé cada 5 metres es col·locaran llambordes, uns 20 centímetres, per permetre el pas subterrani dels serveis d’un costat a l’altre del carrer.

Canvi en el sistema de sanejament malmès

Respecte als serveis públics, es canviarà el de sanejament que estigui malmès i tot el d’aigua potable. Al mateix temps, es prepararà tot per al soterrament dels serveis actualment aeris, com són els de llum i telefonia. En aquest punt, l’alcalde va recordar que l’any passat ja es va fer la millora de l’enllumenat públic del nucli històric, que va costar 35.000 euros.

L’actuació va afectar 66 punts de llum, permetent un estalvi energètic i econòmic anual del 64%. Entorn de la Roqueta Al mateix temps, el ple municipal va aprovar també inicialment el projecte d’adequació de l’entorn de la Roqueta, que també forma part del Pla de Barris, com ja en formava part el de la millora dels sis blocs executat recentment, i l’inici de l’expedient de licitació

El projecte, amb un pressupost de 135.000 euros, afecta el vial que ve de Torroella de Montgrí, conegut com el Camí Vell, el parc infantil i una gran zona d’aparcaments. “Una millora i reordenament que ajudarà a embellir encara més el nucli de la Roqueta”, va assenyalar López.

Foto: Ajuntament d'Ullà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia