Canons aeronebulitzadors per desinfectar de COVID-19 els espais públics

Canons aeronebulitzadors per desinfectar de COVID-19 els espais públics
Els ajuntaments de Castell-Platja d'Aro i el de Torroella de Montgrí són dos dels ajuntaments gironins que desinfecten des d'ahir espais públics mitjançant el sistema d’aeronebulització. Aquesta iniciativa, única a l'Estat Espanyol, va començar ahir a l'avinguda Sant Francesc de la ciutat de Girona i s’hi afegeixen, després de conèixer el projecte, els ajuntaments de Banyoles, Olot, Platja d'Aro, Torroella de Montgrí, Sarrià de Ter i Sant Gregori, entre d'altres.
 
El sistema d’aeronebulització en fred ofereix una desinfecció sistemàtica, completa i integral utilitzant una solució desinfectant d'hipoclorit de sodi diluït entre el 0,1 i el 0,5%. Hi ha evidències que el coronavirus queda inactiu en contacte amb aquest tipus de solució concentrada al 0,5% amb un temps d'exposició d'1 minut o bé amb una concentració al 0,1% en 5 minuts. Ho desenvolupa l'empresa constructora Grup Rubau.
 
Canons que generen una boirina de mil milions de microgotes
L’aeronebulització s'aconsegueix mitjançant canons nebulitzadors. Per a la desinfecció d'exteriors, els canons es col·loquen damunt de camions que circulen a la velocitat indicada per desinfectar amb garanties carrers, places i tot tipus d'espais públics. Per a la desinfecció d'interiors, els canons es col·loquen en suports més petits perquè puguin ser transportats per l'interior de qualsevol edifici o mitjà de transport. D'aquesta manera es poden desinfectar tot tipus de vies i espais exteriors públics, a més d'hospitals, geriàtrics, escoles, parcs de bombers, comissaries de policia, hotels, instal·lacions esportives, culturals o de culte i tot tipus de mitjans de transport, com autobusos, metros i trens, entre altres.
 
Els canons nebulitzadors generen una boirina de mil milions de microgotes de la dissolució desinfectant. La boirina es comporta com un gas i arriba a totes les zones a tractar, garantint la desinfecció de racons i zones que serien inaccessibles mitjançant el sistema tradicional de neteja mecànic. Amb la nebulització s'aconsegueix desinfectar ràpidament i amb garanties superfícies que toca molta gent, no només el terra, sinó també en alçada.
 
Destaca també el gran rendiment del sistema en relació amb el sistema tradicional. L’aeronebulització redueix el consum de la dissolució en 80 vegades, un fet que augmenta els rendiments de l'actuació i la fa mediambientalment responsable. Mentre que el sistema tradicional de neteja mecànic consumiria 1.000 litres d'aigua per a la desinfecció d'uns 500 m2, el sistema d’aeronebulització, amb aquest mateix consum, podria desinfectar prop de 175.000 m2 de calçada, voreres, mobiliari urbà i paraments verticals.
 
Rubau és una constructora catalana amb una important presència tant a nivell nacional com internacional, operant en països com Polònia, Colòmbia, Mèxic, Perú, Bolívia i Panamà. Actualment té importants obres en execució com la construcció de la nova Clínica Girona, la remodelació de la Roca Village, una important participació en les obres dels túnels de Glòries, la línia ferroviària de l’AVE tram Sangonera-Totana, a Múrcia, i en l’àmbit internacional destaca la construcció de dos hospitals de 3r nivell a Bolívia i la construcció d'importants autopistes a Polònia (DW685 i S-1).
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia