El Baix Empordà es beneficia de 4,35 MEUR dels fons Next Generation

Palamós

Data: 15/02/2023

El Baix Empordà rep 4.350.000 d'euros dels fons Next Generation per a materialitzar projectes turístics, en concret, a Palamós i a Sant Feliu de Guíxols. Al conjunt de les comarques gironines la inversió ascendeix fins als 35 MEUR, que es repartiran en 11 iniciatives.

La plana major de les comarques gironines s'ha citat aquest dimecres a Palamós. El departament d'Empresa i Treball ha presentat, a la localitat, les 11 iniciatives de la demarcació, que han rebut finançament dels fons Next Generation. En concret, són projectes exposats en les convocatòries del 2021 i 2022 dels Plans de sostenibilitat turística en destinacions.

Filant prim, a la comarca del Baix Empordà s'invertiran 4.350.000 d'euros. Palamós rebrà 850.000 euros per a construir un vaixell escola, batejat com a Aula Blava. La proposta fou presentada per l'Ajuntament en la convocatòria de l'any passat i a la pràctica, vol ser un espai pedagògic sobre la cultura de la pesca.

Sant Feliu de Guíxols també ha rebut una subvenció, en aquest cas, de 3'5 milions d'euros per a "renovar el model turístic de la vila". L'Ajuntament va exposar la iniciativa el 2021 amb la voluntat d'ampliar la temporada, afavorir la transició ecològica i recuperar espais naturals, tals com els Jardins de Can Blasco.

Les comarques gironines reben 35 MEUR
Al conjunt de les comarques gironines la inversió dels fons Next Generation ascendeix als 35 milions d'euros. Tot i això, des del departament calculen que s'arribaran a mobilitzar fins a 94 milions, gràcies a la suma de les inversions induïdes.

Banyoles, Figueres (2,9 M€), Girona (7 M€), Lloret de Mar (6 M€), Roses (3M €) i les comarques de la Selva (2,8 M€), la Garrotxa (3,5 M €) i el Ripollès (3,5 M€) són els altres indrets de la demarcació, que es beneficiaran de les subvencions. Els objectius de materialitzar les iniciatives són fomentar la cohesió social i alhora, potenciar un nou model turístic compromès amb la sostenibilitat.

Termini de tres anys per materialitzar les iniciatives
Catalunya, en els darrers tres anys, s'ha beneficiat d'un total de 189 milions d'euros dels fons europeus. Així doncs, un cop els ens locals rebin els imports adjudicats, tindran un termini màxim de tres anys per efectuar els projectes. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia