Els càmpings de la Costa Brava registren un 85% d'ocupació per les vacances de Nadal

GRAVACIÓ. Leyre Esparza

Els càmpings de les comarques de girona han registrat una ocupació d'entorn el 85% durant les vacances de Nadal. A la comarca, en concret, ha despuntat el client estranger, sobretot, des del 26 de desembre i fins al 4 de gener.

El turisme d'autocaravana ha guanyat popularitat arran de la pandèmia en diferents punts d'Europa. Les vacances de Nadal i les temperatures suaus d'aquest hivern han propiciat que molts dels seus propietaris baixessin fins als càmpings de la Costa Brava.

En els establiments del litoral han despuntat els clients estrangers, amb una forta demanda dels alemanys, els francesos i els holandesos. N'és un exemple, el càmping Les Medes de l'Estartit, on el 85% de les seves reserves han estat de ciutadans europeus.

A l'interior de les comarques de girona, en canvi, la temporada ha estat marcada pels visitants nacionals. Durant les festes nadalenques, han obert el 15% dels càmpings i s'han ofert el 30% de les places.

Les bones xifres d'ocupació encara es mantenen avui dia. De fet, molts establiments han recondicionat les seves instal·lacions amb piscines climatitzades, i a més, programen activitats durant tot l'any, com classes de castellà.

El sector celebra que a poc a poc es desestacionalitzi el turisme a la Costa Brava i que també es descobreixi el territori en temporada baixa. Apunten que més enllà de les platges, hi ha un gran valor natural i paisatgístic per recórrer a peu o en bicicleta.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia