El creuer Marella Explorer clou el mes de maig amb més escales dels darrers cinc anys

El creuer Marella Explorer clou el mes de maig amb més escales dels darrers cinc anys
Palamós

Data: 25/05/2018

El creuer Marella Explorer ha arribat per primer cop al port de Palamós (Baix Empordà) amb 1.800 passatgers. Aquest vaixell clou el millor mes de maig dels últims cinc anys en nombre d’escales, en què la instal·lació ha rebut 11 escales de creuer i gairebé 7.900 passatgers que ajuden a desestacionalitzar el turisme en temporada baixa a la Costa Brava i posicionen el port i la destinació en el si de la indústria creuerística. Així mateix, els ports catalans gestionats per Ports de la Generalitat, encapçalats pel gerent, Joan Pere Gómez, i representants de les destinacions han participat aquests dies a l’Assemblea general de Medcruise a La Valletta (Malta), per promoure’s davant del sector i captar més activitat de creuers a la costa catalana.
 
El 75% dels passatgers es queden a Palamós
 
El creuer Marella Explorer s’ha estrenat avui al port de Palamós amb 1.800 passatgers, dels quals el 93% són britànics. D’aquests passatgers, s’estima que el 75% es quedaran a Palamós i la resta faran excursions a les poblacions medievals de Pals i Peratallada, Tossa de Mar, Museu Dalí i  Barcelona.
 
El creuer ha arribat a les 9.00 h del port francès de Villefranche-sur-Mer i preveu salpar a les 18.00 hores cap a Palma de Mallorca. Aquesta temporada el Marella Explorer preveu fer un total de sis escales a Palamós.
 
El vaixell de bandera de Malta pertany a la companyia britànica Marella Cruises, que abans portava per nom Thomson Cruises. Pel que fa a característiques tècniques el vaixell una eslora de 264 metres, un calat de 8,5 metres i un registre brut de 76.998 tones.
 
11 escales el mes de maig
 
L’arribada del Marella Explorer tanca el millor mes de maig dels darrers cinc anys, en què han arribat 11 escales de creuer. Els 11 vaixells han portat gairebé 7.900 passatgers a Palamós. El fet que s’incrementin les escales en temporada baixa, ajuda a la desetacionalització del turisme a la Costa Brava, així mateix, posiciona amb força el port de Palamós i la seva destinació en el si de la indústria creuerística de la Mediterrània occidental.
 
Unint esforços pels creuers a Medcruise
 
Ports de la Generalitat i representants de les destinacions han participat en la 52a Assemblea general de l’associació dels ports amb tràfic de creuers a la Mediterrània (MedCruise), que se celebra del 23 al 26 de maig a Malta. Aquest és un dels esdeveniments més rellevants dins de la indústria europea de creuers, en què participen una desena de companyies, un centenar de ports de la Mediterrània amb tràfic de creuers i operadors turístics.
 
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha assistit a aquesta assemblea, acompanyat de representants del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Ajuntament de Palamós i l’Ajuntament de Roses. Gómez Comes ha dit sobre aquesta cita que “és una gran oportunitat per als ports de la Costa Brava i les Terres de l’Ebre i les destinacions de trobar-se amb les companyies de creuers i els operadors per captar més creuers a la costa catalana". 
 
El port de Palamós ocupa un lloc a la Junta directiva de l’associació per a ports de la Mediterrània amb tràfic de creuers (Medcruise). Així mateix, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita són membres associats.
 
Medcruise es va crear l’any 1996 per promoure la indústria de creuers a la Mediterrània i ajudar als seus membres proporcionant xarxes i oportunitats de desenvolupament promocional i professional. Actualment, l’associació la componen 100 membres que representen a més d’un centenar de ports del Mediterrani, el mar Negre, el mar Roig i la zona de l’Atlàntic. A més, també hi ha 35 membres associats amb representació de patronats de turisme, agents portuaris i altres associacions del sector.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia