Les guinguetes de platja esperen poder obrir el 8 de juny

Baix Empordà

Data: 05/05/2020

INTERVÉ: Basel Junaidi, president de l'Associació Xiringuitos de Catalunya

Des del primer vermut del dia fins a l'última copa romàntica de la nit passant per un dinar davant del mar i, això sí, sempre amb els peus a la sorra. Les guinguetes del litoral català volen reivindicar la seva presència fins ara, segons diuen, menystinguda i acaben de constituir l'Associació Xiringuitos de Catalunya

Han nascut en un moment complicat i per això el primer objectiu a curt termini d'aquesta plataforma és assegurar-se que podran obrir el 8 de juny, dia en el que teòricament començaria la Fase 3 de la desescalada, quan s'hauria de poder accedir a les platges. Per tant, sol·liciten posar-se a treballar amb antelació per no perdre ni un dia del calendari per culpa dels preparatius i adequar-se a les mesures exigides. 

Més enllà de la crisi de la Covid-19 asseguren que hi molta feina. Des de l'aparició dels primers xiringuitos fa uns vuitanta anys es consideren els grans oblidats del sector de la restauració i demanen un marc legislatiu que els integri de forma definitiva. 

A dia d'avui, amb un ingrés d'uns cinc nous associats cada dia dia, l'Associació Xiringuitos de Catalunya ja compta amb unes 130 guinguetes de tot el país. D'elles, unes 60 són del litoral gironí i una quinzena de la comarca del Baix Empordà, amb una gran representació a les platges de Torroella i L'Estartit i Pals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia