Quines seran les principals inversions del consistori de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní?

INTERVÉ: Dani Encinas, alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura 

L'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura ha iniciat la nova legislatura amb la continuïtat de la feina que hi ha engegada com a eixos centrals del mandat, com ara potenciar les fires i festes, la llar d’infants i les escoles i el turisme sostenible amb la creació d'una via lateral segregada per al cicloturisme a la carretera cap a Monells i Madremanya.

La major invesió prevista des del consistori és la creació d'aquesta via ciclista a la carretera que veieu en pantalla. La inversió suposa una despesa important per l'Ajuntament de 170 mil euros, però consideren que és molt necessaria la unificació dels tres nuclis a través de vies verdes, carrils bici i rutes a peu per fomentar el que es coneix com a turisme de salut i benestar. Aquesta nova via comportarà que es pugui gaudir amb major seguretat de l'entorn. 

Pel que fa a ensenyament, el municipi compta amb una llar d'infants a Monells i dues escoles, una a Cruïlles i una a Sant Sadurní de l'Heura, amb entre 50 i 60 alumnes per escola. La natalitat al municipi és baixa i els centres no estan situats en carreteres principals i de pas habitual per als veïns d'altres localitats, fet que provoca que hi hagi un nombre inferior d'alumnes del que es voldria.  En aquest sentit s'està treballant en projectes de millora dels centres educatius per tal de potenciar-los. A l'escola de Cruïlles s'ampliarà l'entrada i el porxo per fer més segur l'accés des de la carretera i a la Llar d'Infants de Monells s'adaptarà l'entorn per tal de crear un ambient familiar que convidi a les families a gaudir de l'espai amb a instal·lació d'una zona de picnic amb taules i cadires. 

Per altra banda el Monestir de Sant Miquel de Cruïlles és sens dubte l'equipmanet cultural i turístic de primer ordre del poble, tot i que, com podeu veure en les imatges, accedir-hi no és gaire senzill. En aquest sentit s'està treballant amb el Consell Comarcal per iniciar un projcte que en faciliti l'accés. S'hi instal·laran baranes i es realitzarà un estudi per incorporar una rampa d'acces per a persones amb cadires de rodes o 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia