El projecte de reforma urbana del barri de la Platja estarà llest abans de l'estiu

Palamós

Data: 24/01/2024

El projecte de reforma urbana del barri de la Platja estarà llest abans de l'estiu. Les actuacions passen al voltant del passeig del Mar i, per tant, qui sovintegi per aquesta zona ja haurà vist que això ha obligat a tallar la circulació de vehicles en alguns trams. Ara Palamós ha arrencat una nova fase en aquest cas al carrer del Mar.

Les obres de reforma del barri de la Platja de Palamós van començar el setembre. Fins ara s'han dut a terme actuacions de canalització de clavegueram i serveis i execució de les voreres als carrers de Nàpols i de Rosselló, entre el carrer de López Puigcerver i Rosselló. Aquesta setmana han començat les actuacions del darrer tram del carrer del Mar que connecta amb el passeig marítim. Està previst que acabin a finals del mes de març.
 

S'actua en tot l'àmbit, en tots els serveis soterrats, parlem de clavegueres, aigües residuals, aigües plujanes, serveis de telefonia, electricitat, asfaltatges i voreres. La idea és modernitzar aquest barri que des de feia molts anys no es feia actuació i pensem que ja els tocava aquest arranjament integral del barri que no només millorarà la prestació dels serveis sinó també la configuració visual del barri"- Lluís Puig, alcalde de Palamós

Amb motiu d'aquesta actuació s'ha tancat  la circulació del darrer tram del carrer del Mar. L'accés al centre del municipi es pot fer ara per l'avinguda de Catalunya, el carrer de López Puigcerver, o bé el passeig del Mar, en aquest darrer cas però, exclusivament des del carrer de Provença. Els veïns del tram del passeig del Mar i del carrer Riera d'Aubi els propietaris d'establiments comercials o de restauració que hi ha ubicats, les persones amb mobilitat reduïda, els serveis, i les carregues i descàrregues, són els únics que poden accedir amb els seus vehicles en aquests dos trams afectats.

El que també quedarà afectat és el recorregut de la rua de Carnaval del matí del diumenge 11 de febrer on les carrosses hauran de sortir per un altre carrer.

Una part de l'actuació d'aquest projecte, se situen a Calonge i Sant Antoni, on coincideixen els dos termes municipals. Per aquest motiu els dos ajuntaments han aprovat respectivament el projecte, i han signat un conveni on s'especifiquen les aportacions que pertoquen a cada població.

Aquest projecte de reforma urbana de diversos carrers del barri de la platja té un pressupost global d'uns 1,5 milions d'euros i compta amb una aportació de 250.000 € atorgada pel Pla únic d'obres i serveis de Catalunya PUOSC 2020-2024. El pressupost es complementarà amb les aportacions dels veïns, mitjançant contribucions especials, també de l'Ajuntament de Palamós i de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Es preveu que abans de l'estiu estigui tot enllestit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia