Poma de Girona preveu recol·lectar 88.500 tones de pomes

La Tallada d'Empordà

Data: 09/08/2022

Poma de Girona preveu recol·lectar 88.500 tones de pomes. La xifra és un 13% inferior a la de 2021, any en què es va registrar una producció rècord des de la seva creació. Enguany, a causa de la calor, serà més dolça, però en algunes varietats els costarà tenir el to més vermellós.

Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona preveuen aquest any una collita de 88.500 tones. La xifra és un 13% inferior a la de 2021, any en què es va registrar una producció de total de 101.750 tones de poma, la xifra rècord des de la seva creació. La producció d'aquest 2022, però, es preveu que sigui una de les tres més altes que han aconseguit en l'última dècada. El clima calorós d'aquest any la farà "més dolça", asseguren els productors, però a algunes varietats els "costarà tenir un to més vermellós".

Els productors gironins apliquen, des de fa anys, diferents tècniques per adaptar-se i fer front al canvi climàtic, com la instal·lació de xarxes per evitar els cops de sol, la cerca de varietats adaptades a climes càlids, la substitució de fertilitzants d'origen i la implantació de cobertes vegetals.

Poma de Girona és una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) en la qual s'agrupen tres empreses que produeixen i comercialitzen la poma i compten amb gairebé 80 socis productors que representen gairebé 2.000 hectàrees productives, distribuïdes entre les comarques del Baix i l'Alt Empordà, la Selva i el Gironès.

Poma de Girona, ha donat ja el tret de sortida de la collita, i ho ha fet amb el periodista i escriptor Rafel Nadal com a convidat, encarregat de collir simbòlicament la primera poma

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia