El projecte de reordenació de les terrasses de Plaça Nova no genera consens

Palafrugell

Data: 08/01/2020

INTERVENEN: Lluís Ros, regidor d'Obra Pública / Juli Fernández, portaveu del PSC

Reunió a l'Ajuntament de Palafrugell entre l'alcalde, els regidors d'Obra Pública i Via Pública i els operadors de les terrasses dels establiments de Plaça Nova per debatre sobre el projecte de reordenació d'aquest espai que el govern local havia proposat. 

Per tal de reduir l'ocupació de la plaça d'un 70% a un 50% i alliberar les vies d'accés per als vehicles d'emergència, l'Ajuntament va encarregar un projecte que va presentar als gestors dels negocis. Aquest projecte redueix places a tots els operadors i destaca sobretot per reunir les set terrasses en una sola meitat de Plaça Nova

Amb la trobada d'aquest dimecres el govern comptava rebre propostes i modificacions, però s'han trobat principalment amb queixes sobre la concentració de les taules. El 22 de gener es tornaran a reunir per escoltar les iniciatives provinents del sector privat. 

Un dels punts més polèmics és la ubicació proposada i és que és la part més ombrívola i freda de la plaça. Això beneficiaria a alguns establiments i en perjudicaria d'altres. En la mateixa línia, el PSC, principal partit de l'oposició, s'ha manifestat en contra d'aquesta decisió. Argumenten que el 2016, quan eren al govern, ja havien consensuat una reducció de l'ocupació amb els locals que no canviava la configuració actual i critiquen que s'escolti tard l'opinió de les parts implicades. 

Els socialistes tampoc no entenen perquè s'ha externalitzat el nou disseny de la plaça quan veuen els serveis tècnics municipals capacitats per a fer-ho. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia