La llotja de Palamós estrena un nou sistema d'etiquetatge intel·ligent del peix

Palamós

Data: 28/10/2020

INTERVENEN: Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Palamós / Toni Albalat, Patró Major de la Confraria de Palamós / Lluís Puig, alcalde de Palamós

Presentat un nou sistema d'etiquetatge del peix de la llotja de Palamós mitjançant el qual es permet identificar les espècies pesqueres locals i la seva qualitat al llarg de la cadena de distribució, des de l'arribada del peix a la llotja i fins a la seva venda al públic. 

Unes cintes lligades a la cua dels peixos amb un codi QR que el comprador podrà mirar amb el dispositiu mòbil li donaran informació útil com quina embarcació ha capturat la peça, quina espècie és i quines característiques té o, fins i tot, quines receptes marineres es recomanen per al seu consum òptim. De moment es comença a provar el nou sistema amb espècies de pesca d'arts menors com el cap roig, el déntol o el penegal, peces grosses que permeten adaptar-se bé a aquest etiquetatge. 

Aquesta iniciativa s'emmarca dins el pla estratègic Palamós Peix, que té l'objectiu de contribuir al desenvolupament local a través del peix desembarcat a la llotja i en totes les seves dimensions.

L'objectiu és que una vegada el sistema estigui verificat i plenament implantat, es puguin anar incorporant altres espècies com l'orada, la llagosta o el llobregant. També s'estudiarà la possibilitat de poder-lo ampliar a espècies d'altres tipus d’arts de pesca de la Confraria de Palamós. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia