UGT demana repensar el 'monocultiu' de turisme i serveis al Baix Empordà

Intervé: Xavier Casas, Secretari General d'UGT a les Comarques Gironines

El Sindicat calcula en 5.000 els llocs de treball perduts a la comarca i en un 30% l'augment de l'atur respecte l'estiu passat

UGT demana a les administracions unitat perquè les ajudes europees per la Crisi Econòmica de la Covid-19 arribin a les persones més desafavorides i que s'aprofiti la crisi del coronavirus per repensar el model econòmic "monodependent" del turisme i el sector serveis a comarques com el Baix Empordà.

El Sindicat lamenta la destrucció de més de 5.000 llocs de treball a la comarca i un augment del 30% de l'atur respecte l'any anterior. Unes xifres que evidencien la magnitud d'una tragèdia econòmica, que no obstant, és pitjor en altres comarques costaneres com l'Alt Empordà o La Selva.

Segons les xifres de la Unió General de Treballadors el Baix Empordà hi ha 6.699 aturats i aturades en comparació amb els 5.133 de l'agost de l'any passat. Si preocupa la destrucció de llocs de treball també preocupa els que no s'han arribat a generar. L'estiu passat es comptabilitzaven 39.753 llocs de treball i el d'enguany 34.277.

Treballadors i treballadores sense protecció social

La destrucció de llocs de treball i l'augment de l'atur pot derivar en una pèrdua de protecció social d'aquests treballadors i treballadores vulnerables. Des de l'UGT s'alerta que cada cop hi ha més casos de persones a les que se'ls ha acabat l'atur i que es troben desemparades. Per això reclama a les administracions unitat en la gestió dels fons europeus de reconstrucció.

Sobre el futur la UGT viu amb preocupació la incertesa per l'evolució de la pandèmia i com aquesta pot afectar a l'evolució del mercat laboral.

Diversificar sectors


Des d'UGT es demana repensar el model econòmic de comarques com el Baix Empordà, molt depenents del sector turístic i servei. Les dades evidencien, segons el sindicat, que comarques amb un pes més gran d'altres sectors, com l'industrial, han aguantat més bé la sotragada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia