L'atur cau un 0,9% al Baix Empordà durant el juliol

Baix Empordà

Data: 03/08/2022

El Baix Empordà es manté pràcticament estable pel que fa al nombre d'aturats durant el mes de juliol, amb una caiguda del 0,9%. No obstant això, si comparem les dades amb l'any passat, l'esperit de recuperació és present amb un 19,6% de persones menys a les llistes del SOC.

L'actual nombre d'aturats a la comarca, durant el juliol, es situa en 4.499 persones. S'ha registrat, respecte al juny, una reducció del 0,9% i es manté així, la tendència a la baixa dels últims sis mesos.

Per municipis, Sant Feliu de Guíxols encapçala la llista amb 872 aturats, el segueix Palafrugell amb 829, Palamós amb 610 i La Bisbal d'Empordà amb 502.

Si comparem la situació actual amb ara fa un any, la diferència és abismal. En concret, el juliol de 2021 a la comarca hi havia 5.597 persones inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, és a dir, un 19,6% més d'aturats respecte enguany. 

Al conjunt de les comarques gironines la tendència canvia. I és que durant el juliol l'atur ha pujat un 1,2%, després de 4 mesos de davallades. Aquest és el percentatge més elevat de tota Catalunya, el segueix Barcelona amb un 1,17%, Tarragona amb un 0,23% i, en canvi, Lleida redueix la xifra de desocupats en un 0,23%.

L'Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva presenten aquest juliol un tendència negativa. A la provincia, només el Ripollès (-0,6%), el Baix Empordà (-0,9%) i, la Cerdanya (-2,5%) compten amb una reducció de persones aturades. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia