El nou pou de Fontanilles està preparat per entrar en funcionament

Intervé: Lluís Sais, Alcalde de La Bisbal

Sis mesos d'obres per minimitzar la possibilitat que es torni a repetir un episodi de contaminació d'aigua com el de fa dos estius a La Bisbal. La nova estació de Fontanilles està a punt d'entrar en funcionament amb un nou sistema de regulació que donarà servei a la capital de comarca i a Forallac, Corçà, Cruïlles-Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Fontanilles i Madremanya.

La nova infraestructura forma part del paquet de mesures que es van projectar fa dos estius, quan un episodi de contaminació de l'aigua potable de la Bisbal i Forallac per pesticides va obligar a tallar el subministrament de boca. Durant uns dies es van utilitzar cubes i posteriorment es van llogar uns filtres de carbó actiu per depurar l'aigua. Mesures provisionals a l'espera del nou pou de Fontanilles que, al trobar-se lluny del focus de contaminació, permetria una solució més a llarg termini.

Les obres han consistit en construir un pou nou, substituir l'actual per un altre de nou just al costat i canviar el sistema de regulació de les aigües. Han estat unes obres llargues i costoses, afavorides pel fet que no hi ha hagut sequeres, com la que, de fet, va accentuar l'episodi de contaminació d'ara fa dos anys i mig.

La Bisbal rep d'aquesta manera el subministrament d'aigua de dos aqüífers, el de Castell, que va patir la contaminació i el del Daró, reforçat amb aquest nou pou. El fet que hi hagi aigua de dos aqüífers diferents permet reduir les possibilitats que hi hagi una taxa d'elements contaminants massa elevats i no dependre d'un únic sistema d'aqüífers, que han patit en els darrers anys successius episodis de sequera.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia