Pessimisme sobre la temporada baixa entre el sector del Lloguer Turístic

Baix Empordà

Data: 22/09/2020

Intervé: Esther Vilert, Vicepresidenta ATA

Les restriccions de mobilitat, la por del turista internacional i els rebrots, fan caure l'ocupació i les reserves

El Sector dels Apartaments Turístics preveu una temporada de tardor i hivern dolenta, per sota del que era habitual, seguint el que ja ha passat durant la temporada alta on han perdut entre un 20 i un 40% d'ocupació.

L'Associació Turística d'Apartaments, sense embuts, ja es prepara pel pitjor en una temporada per oblidar. Aquest setembre les ocupacions ja estan "molt per sota" del que estaven l'any passat.

Com ja ha passat durant l'estiu la por del mercat estranger i les restriccions de mobilitat per la pandèmia de Covid-19 és l'explicació d'aquesta situació, que s'accentua en temporada baixa, quan és el turista sènior i jubilat estranger el que aguanta el mercat.


Un sector en millor posició que d'altres


Si es mira pel costat optimista des del sector veuen que estan en millor posició que altres productes turístics. Asseguren que són un producte segur i posen en valor el fet que no s'ha de compartir amb altres persones fora del nucli familiars i d'amics.

Des de l'ATA admeten que hi haurà empreses que no podran aguantar la crisi de la covid-19 però confien que el gruix del sector se'n sortirà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia