El pont de la C-252 a Verges funcionarà amb un semàfor intel·ligent fins que s'eixampli

Verges

Data: 25/03/2024

L'actuació consistirà a instal·lar un detector en cada sentit de circulació que diferenciarà els vehicles segons la seva ampliada i un semàfor en regularà el pas. Aquesta és una mesura transitòria fins que arribin les pobres d'eixamplament del pont, que recordem, ja van tenir polèmica entre els qui utilitzaven el pont, els quals van anticipar-se als problemes que s'estan tenint actualment.

El Departament de Territori ha licitat les obres per instal·lar un sistema de gestió intel·ligent del trànsit al pont de la C-252 a Verges per evitar que es creuin vehicles de grans dimensions.

L'actuació suposa una mesura "transitòria" fins que s'eixampli el pont, que recordem, ja va passar per unes obres que van crear polèmica per la previsió dels problemes que s'estan tenint ara. Ara, el Departament té en redacció aquest projecte i la inversió estimada per a l'obra és de 2,6 milions d'euros i totes dues intervencions estan consensuades amb l'Ajuntament de Verges.

Aquest treball consistirà a instal·lar un detector en cada sentit de circulació que diferenciarà els vehicles segons la seva ampliada i un semàfor en regularà el pas.

Els treballs tenen un pressupost de 565.000 euros i començaran aquest estiu. La previsió és que el sistema entri en funcionament durant la tardor.
D'altra banda, es condicionarà el camí lateral de vianants existent paral·lel a la carretera C-252, al costat Verges. Els treballs es completaran amb les tasques de senyalització, d'adequació del drenatge, d'instal·lació de barreres de seguretat i d'integració en l'entorn.

Els treballs inclouran també la formació de sobreamples al voltant del pont que serveixin per a l'aturada de vehicles en les fases semafòriques que no permetin el pas i d'un camí que donarà continuïtat a l'itinerari de vianants del pont en sentit Ultramort.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia