L'hosteleria fa balanç després de les recomenacions de no venir a Catalunya

Baix Empordà

Data: 12/07/2021

Intervé: Judith Lloverol, gerent de Costa Brava Centre

Després de les grans dades d'ocupació a l'hosteleria i de la restauració durant el pont de Sant Joan, el sector veu amb preocupació el fet que països com França i Alemanya no recomanin viatjar a Catalunya. La campanya d'estiu havia començat amb bon peu, superant el 90% de l'ocupació hotelera i arribant al 100% als restaurants. Els càmpings són els que es poden veure més perjudicats ja que són un sector més temporal  i les cancel·lacions, la majoria internacionals, poden afectar de manera significativa la temporada
Malgrat que aquesta situació genera incertesa, no s'espera una caiguda molt elevada de visitants estrangers a la zona

Les noves restriccions que han afectat l'oci nocturn també poden perjudicar a hotelers i restauradors. És per això que el ritme de vacunació marcarà quines poden ser les expectatives del sector que, igual que l'estiu de 2020, dependrà molt del turisme local. Tot i això, són conscients que sense l'arribada de visitants estrangers, els resultats no seran els mateixos que abans de la pandèmia.

Tot i aquesta situació d'incertesa, el gremi de l'hosteleria està satisfet dels primers deu dies de juliol i creu que l'ocupació del mes serà alta. On tenen més esperances és al mes d'agost i també durant setembre, ja que esperen mantenir l'arribada de visitants que els permeti allargar la temporada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia