Bars i restaurants plens com si no hi hagués dilluns

Intervenen: Lisa Calvo, Restaurant La Marquesina Sant Feliu de Guíxols; Damián Olvera; Pizzeria Cibulina Sant Feliu de Guíxols; Clara Esteve, comensal; Agatz Arnau, Restaurant Villa Mas Sant Pol; Carme Álvarez, Cap de sala del Restaurant Godard Sant Pol

El final de l'Estat d'Alarma i l'alleugeriment de les restriccions omple l'hostaleria en el primer dia que podia obrir més enllà de les cinc de la tarda

Restaurants i bars plens com si no hi hagués dilluns i ganes de certa normalitat després de gairebé mig any sense poder seure en una taula més enllà de les cinc de la tarda.

El sector de l'hostaleria va treballar de valent el primer dia sense Estat d'Alarma ni toc de queda. Bars i restaurants esperaven amb candeletes que els donessin aire i la clientela estava a la casella de sortida com un F1 esperant que el semàfor es posi verd.

Alguns clients de segones residències fins i tot van allargar la seva tornada a casa per tornar a sentir com si estiguessin de vacances.

'Tardeo' a 'tutti plen'

De fet, el que va passar a la tarda ja pressagiava que el vespre seria intens. Aquest cop no hi va haver pressa per recollir les taules i es va notar. El dinar es va allargar amb sobretaules que feia temps que no es veien i la tarda va permetre fer allò que darrerament s'ha anomenat 'tardeo'.

Una normalitat que s'ha anat guanyant poc a poc aquestes darreres setmanes sobretot amb l'aixecament del confinament comarcal. Setmana Santa ja va ser un miratge de com podria anar a l'estiu però va ser aigualit amb el retorn a les restriccions. Un cop aixecades, ja es va veure per Sant Jordi, i aprofitant el bon temps hi ha hagut ganes de tornar a recuperar velles rutines i el sector de  l'hostaleria ho ha notat.

Tot plegat a les portes d'una temporada d'estiu que tot el món econòmic relacionat amb el turisme espera amb candaletes mentre la vacunació va avançant a pas ferm i malgrat totes les reserves del fet que la pandèmia encara existeix, es va tancant un capítol fosc de la nostra història recent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia