La Bisbal d'Empordà inaugura el carrer Frederica Montseny

La Bisbal d'Empordà

Data: 26/04/2022

La Bisbal d'Empordà ha inaugurat el carrer Frederica Montseny. La comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament va acordar l'any passat que la carretera de Cruïlles passes a anomenar-se carrer Frederica de Montseny i el ple municipal ho va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern. Aquest cap de setmana es va fer l'acte inaugural.

La proposta per rebatejar la carretera de Cruïlles  per carrer Frederica Montseny es va fer amb la proximitat amb el CAP Doctora Casponsa, com a homenatge a Montseny que va ser ministra de Sanitat, tot i que també va destacar com a escriptora , activista política i anarquista.

Un canvi que va acordar la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de la Bisbal, l'any passat i que més tard ho va aprovar el ple municipal només amb els vots a favor de l'equip de govern.

Finalment, aquest cap de setmana s'ha fet realitat aquesta proposta. Per celebrar-ho i per homenatjar a Frederica Montseny, dissabte el Teatre Mundial va acollir l'obra de teatre Cent dies i cent vides que fa referència a la vida personal de la política i escriptora. Després es va organitzar un col·loqui amb el net de Frederica i professionals d'història. Els actes van seguir diumenge amb la xerrada sobre escriptura i activisme i una actuació musical fins a la inauguració oficial. Des de la Comissió de Nomenclàtor de l'Ajuntament treballen per aconseguir la paritat en espais, vies i equipaments.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia