Hotels i terrasses de la Costa Brava seguiran tancats com a mínim una setmana més

Baix Empordà

Data: 10/05/2020

INTERVÉ: Martí Sabrià, gerent de Costa Brava Centre

Les comarques gironines segueixen a la fase 0 i, per tant, una setmana més, la Costa Brava Centre seguirà amb hotels i terrasses tancats. Molts d'aquests establiments -majoritàriament bars, restaurants amb terrasses- ja ultimaven els preparatius per entrar a la fase 1 de la desescalada aquest dilluns 11 de maig, implantant les mesures de seguretat i reduint la seva capacitat. Els restauradors confien poder tornar a funcionar la setmana vinent.

Per altra banda, en el moment en què Girona entri a la fase 1 se seguirà veient poc moviment hoteler. Més del 97% del sector ja havia decidit que no obriria les seves portes aquest dilluns. Del centenar d'hotels de la Costa Brava, havia anunciat la seva reobertura menys del 3%.

La majoria, doncs, no apujaran la persiana a l'espera de les properes fases, quan es permeti més mobilitat al territori i s'obrin les fronteres. Les fortes restriccions i la incertesa de no saber quan arribarà aquest moment, fa extremadament complicat a les empreses decidir amb un marge de seguretat i previsibilitat quin és el moment més oportú per reobrir. Els hotels que reprenguin l'activitat durant la fase 1 esperen rebre, com a molt, algun visitant de les comarques del Ripollès i La Garrotxa.

Des de Costa Brava Centre hi ha especial preocupació en què la situació aboqui a què els empresaris hotelers decideixin seguir tancats tota la temporada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia