El port de Palamós igualarà el 2019 les 46 escales de rècord de l'any passat

Palamós

Data: 14/03/2019

El port de Palamós rebrà un total de 46 escales de creuers la temporada 2019, igualant la xifra històrica de l'any passat en què es van incrementar un 9%. 

El Marella Explorer 2 serà l'encarregat de donar el tret de sortida a la temporada el 8 d'abril i un vaixell de la mateixa companyia, el Marella Dream, serà qui la tanqui el dia 28 d'octubre.

Precisament aquest vaixell, el Marella Dream, serà el qui faci més escales aquesta campanya amb un total de 12. Per contra, hi haurà diversos creuers que visitaran Palamós en només una ocasió com són el Seadream I, l'Aidacara, el Riviera, El Club Med 2 i el Marina. 


Temporada i escales més llargues 

D'entre els mesos d'abril i octubre que engloba la campanya, el més actiu serà el mes de maig amb una desena d'escales. Juny, agost, setembre i octubre en tindran set cadascun i l'abril i el juliol seran els mesos més fluixos amb quatre escales entre els molls comercial i de ponent. 

Queda consolidada la tendència a allargar les estades ampliant l'impacte que el turisme de creuers pot tenir per la vila de Palamós i el seu teixit comercial. Hi haurà tres vaixells que faran escales de fins a onze hores entre les 8 del matí i les 11 de la nit. Seran el Seadream I el 6 de maig, el Seadream II el 19 de maig i el Seven Seas Voyager el 18 d'agost. 

D'entre els creuers que atracaran al port baixempordanès, el de més eslora és el Marella Discovery 2 amb 263 metres d'eslora. El més petit en canvi serà el Seadream I, que en fa només 104. 

Aquesta temporada de creuers està cridada a igualar o fins i tot superar l'impacte econòmic de l'anterior, en què entre els ports de Palamós i Roses més de 4 milions d'euros van repercutir al territori. En total, 51.000 passatgers d'arreu del món van fer parada a l'Empordà. Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia