Comencen les obres de millora integral de l'Eixample de Palamós

Palamós

Data: 20/02/2019

INTERVÉ: Jordi Pallí, regidor d'urbanisme

Palamós ha engegat el projecte urbanístic de millora integral de l'Eixample. Un projecte que inclou la urbanització dels carrers amb noves voreres i paviment d'asfalt. Amb aquesta actuació es vol millorar el pas dels vianants, adaptant aquests espais a la normativa per a les persones amb minusvalidesa i pacificant la circulació dels vehicles.

La tipologia del carrer serà del tipus tradicional amb les voreres a un nivell superior al vial de circulació de vehicles, que es reduirà en les cantonades a nivell del paviment asfàltic per facilitar l'encreuament dels carrers als vianants.

D'aquesta manera als carrers Avió, Mercè i Carmel, s'ampliaran les voreres i es mantindran els carrers sense aparcament. Al carrer Santa Bàrbara el projecte elimina l'aparcament en benefici de la circulació de vianant.

Les obres també incidiran en l'abastament d'aigua, reemplaçant la xarxa de sanejament per un sistema de recol·lecció separatiu; així com la modernització de la senyalització horitzontal i vertical, i la ubicació de mobiliari urbà i espais enjardinats.


El projecte s'ha iniciat ara pel carrer de Carmel i preveu que segueixi pels carrers de Sant Antoni, Santa Marta i Santa Bàrbara. Posteriorment seguirà en altres fases pel carrer de la Mercè, carrer Avió, i carrer d'Enric Vincke.

El pressupost d'aquest projecte integral és d'uns 735 mil euros finançats majoritàriament per l'Ajuntament amb un 70% i la resta, el 30%, mitjançant contribucions especials. Les obres d'arranjament d'aquesta zona tenen un termini d'execució de vuit mesos. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia