S'Agaró acull la primera edició de la jornada 'Turisme de qualitat i reptes de futur'

El S'Agaró Hotel ha acollit aquest dijous la primera jornada 'Turisme de qualitat i reptes de futur', organitzada pel Diari de Girona. L'esdeveniment ha servit per parlar de les idees clau cap on s'encamina el turisme del Baix Empordà des de diferents sectors turístics. S'han tractat aspectes com la situació en què es troba el sector turístic després de dos anys de pandèmia, com s'ha accelerat la transformació del turisme a través dels canvis tecnològics, i si cal apostar per un model de turisme quantitatiu o qualitatiu.

La primera edició de la jornada 'Turisme de qualitat i reptes de futur' ha estat protagonitzada per una taula rodona on hi han participat el president de l'associació de càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, el president d'Empordà Turisme, Esteve Guerra, i el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas.

En aquesta taula s'han posat sobre la taula aquells factors i elements que consideren claus per assolir un turisme d'èxit que atregui clients i també els fidelitzi, com són el paràmetre de la seguretat, la convivència, la qualitat i la implementació dels avenços tecnològics.

S'ha aprofitat la jornada per fer també una sèrie de demandes, com per exemple més inversions en infraestructures -per tal que les ja existents no es col·lapsin-, i uns serveis públics de qualitat i amb més freqüència. En el cas de FECASARM s'ha parlat sobretot de la manca de transport públic nocturn.

En la jornada també ha estat present la problemàtica que està patint el sector turístic pel que fa a dèficit de personal qualificat, així com s'ha remarcat la importància dels distintius internacionals de qualitat amb els que compten els diversos sectors que es dediquen al turisme. Aquests distintius són claus per tal que el client identifiqui aquells punts que inverteixen en seguretat, qualitat i excel·lència.

Més enllà de la Taula Rodona, la jornada també ha comptat amb les ponències de Javier Ibáñez, economista de CaixaBanck Research, i de Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, així com les intervencions de la directora general de Turisme, Marta Domènech, i l'alcalde i la regidora de turisme de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Maurici Jiménez i Jenny Xufré.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia