Platja d'Aro ja disposa dels terrenys de la futura escola Fanals

INTERVÉ: Pep Solé, regidor d'urbanisme de Castell-Platja d'AroAquest podria serun dels darrers cursos que l'escola Fanals de Platja d'Aro imparteix les seves classes en mòduls prefabricats. L'Ajuntament ja disposa dels terrenys on es té previst que es construeixi el futur centre educatiu. Es tracta de la coneguda com la parcel·la de les Suredes que té una superfície d'uns 50.000 metres quadrats. Es preveu que 37.000 quedin com un espai boscós on es s'adeqüin uns senders per fomentar l'exercici físic i els 10.000 restants es cedexin al Departament d'Ensenyament per  la construcció de la nova escola. A l'espera que la Generalitat tingui un nou govern en breu i tenint en compte com estan les negociacions, el nou centre educatiu podria estar llest pel curs 2019-2020.

L'obtenció d'aquests terrenys és fruit d'una negociació establerta dins el Pla d'Ordenació Urbana Municipal. En aquests moments s'ha aprovat inicialment la reparcel·lació de tota la finca discontinua de Les Suredes - Estanys que ha passat de ser hotelera a residencial i canvi la propietat ha cedit els terrenys on s'aixecarà l'escola i s'adequarà la zona boscosa.

Com que l'Ajuntament té el 10% d'aprofitament mig de l'increment del valor pel canvi d'usos de la parce:la i una vegada computat el cost de les obres que es faran per arranjar tot l'entorn de la finca de Les Suredes, ha provocat que la propietat privada cedeixi a l'Ajuntament una parcel·la comercial de 1.300 metres quadrats a la zona del recent tancat Màgic Park.

Una operació urbanística de la que l'Ajuntament surt beneficiat i que permetrà, a més, revaloritzar l'entorn del pla de millora urbana de la plaça Trueta.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia