L'ATA insta els propietaris a presentar recurs contra la taxa d'escombraries de Torroella

INTERVÉ: Esther Torrent, vicepresidenta de l'ATA

Malestar a l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava - Pirineu de Girona amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i L'Estartit respecte a les taxes d'escombraries que enguany s'estan cobrant als propietaris dels habitatges d'ús turístic. I és que en els canvis fets en les ordenances fiscals de cara a aquest 2020 se'ls va incloure dins la categoria d'establiments comercials i indústria, quan des de l'ATA consideren que no té sentit. 
 
Això es tradueix en la majoria dels casos en increments d'entre el doble i el triple de l'import de la taxa. Més d'un, però, passa dels 1.000 euros. Una de les causes d'arribar a aquestes xifres és que l'Ajuntament comptabilitza que són habitatges amb una ocupació de fins a 23 persones, segons el cas. L'ATA recorda que per llei el màxim és de 15. 

Tot i que de moment el consistori torroellenc els ha reconegut que potser hi ha errors en els càlculs, les solucions que ofereix no satisfan a l'Associació Turística d'Apartaments

Per tot això, l'ATA emplaça els propietaris dels habitatges d'ús turístic a presentar un recurs de reposició i els ha repartit un model per a fer-ho elaborat pels seus serveis jurídics. A més, com a associació no descarta recórrer als tribunals si l'ajuntament no rectifica. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia