Presenten la primera embarcació elèctrica feta al Baix Empordà

Palamós

Data: 21/05/2024

El port de Palamós ha estat l'escenari per acollir la presentació de la primera embarcació 100% elèctrica i feta a Catalunya, concretament a Forallac. Forma part del projecte de descarbonització del mar i servirà per donar suport a la Copa Amèrica de Vela que se celebrarà a partir d'aquest estiu a Barcelona. L'embarcació s'ha pogut veure durant el festival Terra de Mar d'aquest cap de setmana a Palamós.

Aquesta embarcació atracada al Port de Palamós és l'única de tot Catalunya de vuit metres d'eslora completament elèctrica. És un bot dissenya per l'empresa baix-empordanesa Zephyr i és una de les sis que forma part del programa de descarbonització d'embarcacions d'esbarjo.

Una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Capital Nàutica per impulsar l'economia blava coincidint amb l'any de la celebració de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona. Justament aquesta embarcació i la resta serviran de suport durant aquesta competició.
La iniciativa va començar el 2023 identificant les capacitats tecnològiques de les drassanes catalanes . Un dels entrebancs que es troben les empreses són els alts costos

Aquesta embarcació té un cost de venda de 330.000 euros. Un cost més baix de l'habitual, ja que és finançada amb una subvenció de la Fundació Barcelona Capital Nàutica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia