Ports repara els desperfectes del Gloria a Sant Feliu amb 1,7 milions d'euros

Intervenen: Joan Pere Gómez, Director de Ports de la Generalitat, Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols

El Director de l'ens, Joan Pere Gómez, es compromet a més obres en el proper pla d'inversions 2022 per adaptar la infraestructura portuària al canvi climàtic


Ports de la Generalitat invertirà 1,7 milions d'euros a Sant Feliu de Guíxols per arreglar els desperfectes del Temporal Gloria i ja ha avançat que prepara un paquet d'inversions de cares als propers anys que tenen molt en compte el canvi climàtic.

La infraestructura va patir greus danys estructurals el gener passat amb desperfectes a la bocana i pèrdua important de blocs de formigó al dic exempt. Aquestes obres permetran assegurar el port de cares a possibles nous temporals i millorar-ne l'estabilitat.

Concretament es posaran 284 blocs de formigó de 40 tones cada una i 140 de 18 tones que s'estan construint a l'esplenada de l'Espai Port.

Més obres compromeses


L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha agraït la celeritat de l'administració autonòmica en la resposta a l'emergència provocada pel Gloria.

Més enllà de reparar els desperfectes del Gloria Ports de la Generalitat ha avançat que té compromeses obres d'envergadura en el proper Pla d'Inversions que encetarà el 2022. En el cas de la ciutat ganxona l'ens públic vol renovar el dic exterior  per protegir el port del canvi climàtic.

Ports ha subratllat que totes les obres que es fan a partir d'ara es faran seguint criteris climàtics i que les obres d'emergència es poden abordar gràcies a l'autofinançament de Ports.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia