La por al Coronavirus paralitza les reserves hoteleres de primavera a la Costa Brava

Baix Empordà

Data: 04/03/2020

Intervé: Martí Sabrià, gerent del Gremi d'Hostaleria Costa Brava Centre 

La por al coronavirus ha paralitzat de moment les reserves hoteleres per la primavera a la Costa Brava. Així ho ha confirmat el Gremi d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, que ha vist com la compra de places hoteleres del públic britànic i escandinau, que és el més matiner, ha passat d'estar 3 punts per sobre de l'any passat a finals de gener a quedar pràcticament aturada aquest febrer. Els turistes internacionals  haurien posposat les seves compres pels mesos de maig i juny a l'espera de veure com evoluciona el virus. La incertesa regna i des del gremi no saben si es tractarà d'un fet anecdòtic, o si els registres hotelers de maig i juny es veuran greument compromesos. 

La mateixa incertesa és la que plana en quant a la restricció de vols. D'entrada no hi ha afectacions, però podrien produir-se si la limitació s'allarga més enllà de l'abril.

L'inici de la temporada turística a la Costa Brava Centre el marca la Setmana Santa i en aquest cas les bones xifres estarien garantides, ja que el públic que rep el territori és majoritàriament català, espanyol i francès. 

Actualment els infectats per coronavirus a Catalunya ronden la quinzena, quatre dels quals són gironins. Al Baix Empordà no s'ha detectat cap cas.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia